Dia de la dona i la nena en la ciència

Des de la Comissió Calidoscopi es vol reivindicar una data molt important. Es tracta del “Dia de la dona i la nena en la ciència” que es celebra el dia 11 de febrer. Aquesta diada vol visibilitzar totes les iniciatives que s’estan fent per corregir la discriminació que les dones han patit (i pateixen) en el món científic i tecnològic alhora que vol promocionar aquestes disciplines entre les nenes per construir un futur millor.

Com és que hi ha tan poques referències històriques de dones científiques i inventores? Com és que només el 3% dels premis Nobel de ciències han estat atorgats a dones? Tot i les dificultats i la discriminació hi ha hagut moltíssimes dones que han fet contribucions importantíssimes a la ciència, però han estat sistemàticament invisibilitzades. S´ha de corregir aquesta injustícia històrica i visibilitzar-les. En el següent enllaç podreu veure un vídeo que ho explica molt bé:

https://www.youtube.com/watch?v=Fx0ztzf-2V0  (#NoMoreMatildas)

Aquesta manca de referents històrics i els prejudicis de la societat patriarcal fan que les nostres nenes no s’embarquin en carreres professionals dins de la ciència i la tecnologia. Menys del 30% dels estudiants d’enginyeries són noies. Les tecnologies del futur necessiten el punt de vista de les dones i les nenes, no les excloguem!

Així mateix us deixem tot una sèrie de vídeos summament interessants i il·lustratius.

Finalment us deixem un enllaç amb tot una sèrie de llibres per treballar la ciència amb nenes i nens:

https://contesiciencia.wordpress.com/


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*