Pedalegem junts. Impulsem el BiciBús de l’escola

Tenim una bona notícia! La nostra escola ha estat escollida per posar en marxa una prova pilot de BiciBús. Durant el mes d’abril comptarem amb el suport de l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta de l’AMB i Biciclot per impulsar aquesta iniciativa de transport escolar sostenible i col·laboratiu. Us animem a totes a formar-ne part!

Què és el BiciBús?

Una modalitat de transport activa i sostenible, coordinada per les famílies, que promou la salut, l’autonomia dels infants i la col·laboració entre tota la comunitat educativa.

Els divendres, els infants van de casa a l’escola en bicicleta i ho fan en grup, acompanyats per adults “motor” que els guien. Moure’s en grup fa que el trajecte sigui més segur i més divertit.

L’itinerari de les línies del BiciBús escolar es defineix en funció d’on viuen les famílies i s’estableixen parades on es poden anar afegint ciclistes.

Com serà la prova pilot?

 • Xerrada online amb Osona en bici. Dijous 8 d’abril a les 18h.

Enllaç a la sessió gravada:  https://www.youtube.com/watch?v=Zf-Y3XfrE4A&t=1s

 • Formació de circulació urbana en bici.  Dimarts 13 d’abril a les 17h.

Destinada a pares, mares i tutors que acompanyen el BiciBús. Presentació de la sessió: https://afapidenxandri.cat/wp-content/uploads/2021/04/DISSENY-DITINERARIS-i-GUIA-DE-GRUPS-2-CAT-1.pdf

Posem en marxa el BiciBús de Pi d’en Xandri. Divendres 16, 23 i 30 d’abril.

Obert a totes les famílies amb ganes de pedalejar i compartir. Els patinets també s’hi podran sumar.

Quin itinerari farà el BiciBús?

Us compartim l’itinerari i les parades que hem definit per la prova pilot que farem durant l’abril. L’hem pensat per recollir el màxim nombre de famílies que vulguin conèixer com funciona aquesta iniciativa i arribar totes juntes a l’escola aquests dies, en que comptarem amb l’acompanyament del experts de Biciclot i l’AMB.

Heu de saber, però. que no és un itinerari tancat. El podem redefinir en funció de les necessitats de famílies que s’apuntin i que vulguin seguir participant al Bicibús passades aquestes primeres setmanes. Fins hi tot es poden plantejar diferents línies de Bicibús que vinguin de zones diferents, si hi ha famílies motor interessades en promoure-les. El Bicibús és un projecte viu, que farem les famílies a la nostra mida i de forma col·laborativa!

Com ens apuntem al Bicibús?

Per participar al Bicibús dels divendres 16, 23 i 30 d’abril cal apuntar-se a través de l’app que l’AMB i Canvis en cadena han creat per nosaltres:

 1. Entreu a amb.bicibus.cat
 2. Registreu-vos amb un e-mail
 3. Empleneu el vostre perfil amb les dades de l’adult/s i l’infants/s
 4. Escolliu la ruta de la nostra escola
 5. Consulteu les parades i horaris
 6. Inscriviu-vos a la parada que us vagi millor

Les inscripcions per cada divendres s’obriran aquella mateixa setmana i es tancaran el dijous a les 13 h.

Les persones que fan de motor de la línia de Bicibús podran accedir al llistat de totes les persones inscrites i comunicar-s’hi si fos necessari.

Què cal tenir en compte per participar al Bicibús?

 • Tots els menors de 16 anys han de portar casc. També és molt recomanable per adults.
 • Durant la prova pilot, tots els menors han d’anar acompanyats per la seva mare, pare o tutor/a. Més endavant, si la iniciativa segueix endavant, buscarem formules per poder flexibilitzar-ho.
 • En casos concrets i en funció del nombre de participants podeu autoritzar un altre persona adulta per acompanyar el vostre fill/a durant les setmanes de la prova pilot. Si és el vostre cas: 1) empleneu aquesta autorització  signada i envieu-nos-la per correu a sostenibilitat@ampapidenxandri.cat; 2) La persona adulta responsable haurà d’afegir l’infant del qual es farà càrrec en el seu perfil de l’app del Bicibús i inscriure’l a la parada corresponent.
 • Els divendres, sigueu puntuals. Com si fos un autobús, el Bicibús no espera!
 • Durant el trajecte seguiu les instruccions de les persones de Biciclot i l’AMB que encapçalaran i tancaran el grup i dels altres adults “motor” que coneixen el trajecte.
 • Respecteu sempre les normes de circulació.
 • Els alumnes que participin entraran a l’escola per la porta del carrer Santa Teresa després de la resta d’alumnes i aparcaran les seves bicis al pàrquing que hi ha en aquesta mateixa entrada.
 • El Bicibús només funcionarà d’anada a l’escola.

Vols estar informat sobre el BiciBús?

Tant si ja aneu en bici a l’escola, habitualment o de tant en tant, com simplement voleu provar-ho, el BiciBús és per vosaltres! Si hi esteu interessats apunteu-vos en aquest formulari. Des de la Comissió de Sostenibilitat us mantindrem informats de totes les novetats.


Comentaris

Una resposta a «Pedalegem junts. Impulsem el BiciBús de l’escola»

 1. […] Podeu trobar més detalls en aquesta altra notícia. […]

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*