Què passa quan arriben els Calamars al pati?

Fa pocs dies van saltar les alarmes en alguns grups de Whats de pares i mares de la nostra escola al saber que els nostres fills estaven jugant al pati a emular una violenta i macabra sèrie de tv. Sí la dels Calamars. Alguns de nosaltres vam quedar horroritzats, d’altres li trèiem ferro, d’altres vam pensar “els meus no hi deuen jugar”… I d’altres no sabíem ni que existia. Però la realitat és que els nostres fills i filles juguin al calamar o no, segur que al pati de l’escola juguen a vegades a jocs més o menys agressius.  

Ens agrada pensar que la violència no forma part del seu món,  però no és cert. La violència és present al pati de l’escola en la mateixa mesura que hi és en la societat. Els patis són permeables a l’entorn, igual als jocs del parc, igual que a les xarxes socials i igual que a tot arreu. Què podem fer doncs des de casa?

Hem consultat el que diuen els experts sobre educació. I ens diuen que no hi ha cap estudi que conclogui amb dades que jugar a jocs bèl·lics faci infants agressius.  Això sí, l’oportunitat que ens brinda aquesta sèrie és aprofitar l’ocasió per parlar sobre la violència amb els nostres fills. És una ocasió perfecte per transmetre’ls els valors que els faran millors persones. L’educació per la pau incorpora el respecte i la convivència com a valors centrals per a transformar la societat. És fantàstic poder transmetre aquests valors als nostres fills i filles i fer-los partícips, que se sentin protagonistes per fer un món millor, donem-los eines perquè tinguin un esperit crític enfront a la violència de la nostra societat. 

 La coeducació i educar per la pau

COEDUCACIÓ ÉS EDUCAR EN LA IGUALTAT DES DE LA

DIFERÈNCIA, RESPECTAR ELS ALTRES, SIGUIN QUINES SIGUIN LES

SEVES PARTICULARITATS

Els pilars sobre els que treballa la coeducació són: la convivència, la responsabilitat, la cooperació, l’autoestima i la diversitat. La coeducació és educar per la pau i en aquest sentit també és una eina molt poderosa per lluitar per altres temes que ens preocupen a tots els pares com el bullying o la violència masclista. 

Des de la comissió coeducativa Calidoscopi preparem diferents activitats i xerrades, algunes conjuntament amb les 12 escoles públiques de Sant Cugat, per fomentar aquesta mirada igualitària i respectuosa. Us animen a unir-vos a la nostra comissió o a participar de manera puntual en algunes de les activitats que estem preparant i que us anirem comunicant. 

Bon inici de curs a tothom! 


Comentaris

Una resposta a «Què passa quan arriben els Calamars al pati?»

  1. Si los niños y niñas juegan al juego del calamar, quiere decir que han visto la serie.
    Y porqué la han visto?

    Pues, posiblemente porque sus padres les han dejado.
    Sencillo.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*