Per la Pau i la No Violència

 

Benvolgudes famílies, aquests dies en que la guerra i la violència estan tant presents a tot arreu, creiem que és molt important posar en valor la PAU i la no violència i poder parlar-ne amb els infants.

Us volem informar de diverses accions que s’estan duent a terme  a l’entorn de l’escola respecte al conflicte bèl·lic a Ucraïna:

COL·LABORACIÓ AMB LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA:

Fa uns dies, la comissió de coeducació Calidoscopi ens vam reunir amb la direcció de l’escola per compartir neguits i algunes propostes al respecte de com es tractaria el conflicte ucraïnès amb l’alumnat.

A la reunió va assistir també l’Oscar Mateos, pare d’I5, que és professor de relacions internacionals de la Universitat Ramon Llull i es dedica a l’anàlisi de conflictes i a l’Educació per una cultura de pau.

Podeu trobar els detalls del que es va tractar i acordar en aquesta reunió en aquest enllaç.

En els següents enllaços trobareu alguns dels materials pedagògics que es van facilitar al professorat:

Per evitar conflictes com el d’Ucraïna: eduquem per a la pau (lafede.cat)

Com parlar a nens, nenes i adolescents sobre desastres, emergències i catàstrofes | UNICEF

Idees i recursos per abordar la guerra d’Ucraïna a l’aula i a casa – El Diari de l’Educació (diarieducacio.cat)

RECOLLIDA DE MATERIAL

Vàries famílies de l’escola, juntament amb la comissió Calidoscopi, i amb la col·laboració de l’AFA hem format un grup de treball per recollir material per les refugiades i refugiats  d’Ucraïna a Catalunya via l’associació Djerelo.

Us animen a participar amb el que considereu oportú els divendres 1, 8, 22 i 29 d’abril. Ens trobareu a la sortida de l’escola (de 16.20h a 17.30h) al c/Santa Teresa.

En els cartells que podeu veure a l’escola i que també us han arribat pels grups de WhatsApp de les classes, hi ha la llista de coses que són més necessàries en aquest moment.

Tanmateix us avancem que l’últim divendres de recollida de material (29 d’abril) també es farà un acte per recollir fons i donar-los a una ONG que estigui treballant “in situ”. Us enviarem més detalls pel “WhatsApp” de classe.

COM POTS COL·LABORAR?

Recomanacions bàsiques:

  1. Informa’t abans.
  2. Sempre que sigui possible, millor donacions econòmiques que en espècies.
  3. Dona suport a organitzacions internacionals sobre el terreny (Metges sense fronteres, Fons català per la coperació, ACNUR, Creu Roja…)
  4. Educa per la pau.

Al següents enllaços trobareu més informació :

http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Emergència humanitària a Ucraïna: Com ajudar? – Lafede.cat

Què puc fer per donar suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna? | Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (fonscatala.org)

Vull acollir persones ucraïneses, com fer-ho?    – Lafede.cat

 


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*