Iniciativa de 9 escoles per aconseguir ombres als patis

El canvi climàtic és una realitat inqüestionable que estem patint i que multiplica els efectes de la manca d’arbrat i zones d’ombra als patis de les escoles, espais on els nostres fills i filles passen moltes hores. A més, l’augment de les temperatures i la falta de climatització a moltes aules i instal·lacions escolars ens preocupa perquè afecta directament el benestar i l’aprenentatge dels nostres infants.

La problemàtica de la falta d’ombres als patis de les nostres escoles és una qüestió de salut pública que afecta a més de 3.700 infants del municipi i a tota la comunitat educativa. Per aquest motiu les AFAs de nou escoles públiques de Sant Cugat del Vallès: Ciutat d’Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d’Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera, Pi d’en Xandri i Turó Can Mates hem creat el grup de treball “Ombres per les escoles”.

El principal objectiu d’aquest grup de treball és donar a conèixer la situació de les escoles davant aquesta problemàtica i proposar solucions per millorar la situació. En aquest sentit, s’ha creat un informe amb el suport de les direccions de les 12 escoles públiques de Sant Cugat, així com d’entitats de l’espai de migdia i extraescolars com Paidos i Vostra Cuina. Volem visibilitzar i situar dins del debat públic la problemàtica de la falta d’ombres a les escoles,

Exposem les principals problemàtiques

  • Perjudicis directes en els infants:  Marejos, cops de calor, desmais, problemes oculars, cremades per escalfament de baranes
  • Pistes esportives sense cap ombra
  • Problemes amb l’asfalt de les pistes
  • Moltes zones del pati de Primària sense ombra
  • Arbres minsos que no donen ombres, arbres no cuidats, no ben orientats per l’ombra
  • Problemes amb el rec dels patis
  • Poc manteniment de les zones verdes dels patis

Proposem

El grup de treball “Ombres per les escoles” demana un pla municipal de millora de les ombres en els patis de les escoles bressol, escoles de primària i instituts públics, amb pressupost i calendari d’accions, i comptant amb la col·laboració de les AFES.

En una segona fase proposem centrar-nos en la climatització dels edificis, sota el marc d’actuació dels refugis climàtics.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*