Identitats Sexuals

“ El coneixement i el respecte ens fan més lliures”

Alguns infants tenen una identitat de gènere diferent del seu sexe biològic. Per exemple, encara que físicament siguin homes poden realment sentir-se i actuar com a dones, o a l’inrevés. Abordar-ho amb normalitat és feina dels adults.

És important saber que existeixen realitats més enllà del model binari tradicional, que ha limitat i limita moltes formes de sentir i estar al món. Conèixer aquestes diferents realitats ens permet ampliar la nostra mirada I trencar amb estereotips de normalitat que simplifiquen. I així poder viure amb RESPECTE cap a la diversitat existent en la societat. D’això se’n diu empatia i tolerància envers el diferent. Tots són aprenentatges enriquidors que podem fer junts amb la canalla. Una bona eina per iniciar una conversa pot ser un libre, per exemple: “Sóc la Jazz” de Jessica Herthel.

SEXE BIOLÒGIC O GENÈTIC ON HI HA FACTORS COM ELS CROMOSOMES, LES HORMONES, LES GONADES, LES ESTRUCTURES INTERNES A TENIR EN COMPTE, I NO NOMÉS ELS GENITALS.

IDENTITAT DE GÈNERE CONSTRUCCIÓ SOCIAL DE LA TEVA MANERA DE SENTIR-TE DINS LA SOCIETAT. LA IDENTITAT DE GÈNERE COMENÇA A FORMAR-SE A PARTIR DELS 3-4 ANYS.

EXPRESSIÓ DE GÈNERE MANERA D’EXPRESSAR-TE SEGONS ELS ROLS SOCIALS, L’APARENÇA, EL COMPORTAMENT…ENTRE ALTRES FACTORS.

PREFERÈNCIA SEXUAL ÈS L’OPCIÓ I/O ORIENTACIÓ DEL DESIG SEXUAL.

 

 


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*