Iniciem el Camí escolar

Benvolgudes famílies, us informem que per fi ja tenim Camí Escolar al Pi d’en Xandri!

Com sabeu, els camins escolars són itineraris segurs amb l’objectiu d’ajudar als nostres fills i filles a desenvolupar la seva autonomia personal a la vegada que es fomenta l’exercici físic diari necessari per activar la ment i aprofitar millor la seva primera hora lectiva. Amb altres paraules, algun dia els nostres fills i filles hauran d’anar sols/es pel carrer. Quina millor manera de que ho aprenguin a fer que amb un camí conegut, segur i amb els seus companys/es? Si, a més, s’aconsegueix reduir el número de cotxes, i per tant la contaminació, al voltant de l’escola, la jugada és rodona!

Des de l’AMPA i l’escola us proposem 3 itineraris principals: un pel passeig Gaudí (pels que venen del barri del monestir, Coll Favà i Torreblanca), un pel carrer Santa Teresa (pels que venen del centre) i un per l’Avinguda de Gràcia i carrer Mariné (pels que venen de l’Eixample i de l’estació) i hem treballat per tal de millorar-los i fer-los més segurs.

D’aquesta manera, aquest any, l’escola ha habilitat l’entrada per la porta del Passeig Gaudí per tot l’alumnat de 1er a 6è i l’Ajuntament ha senyalitzat alguns passos de vianants de l’Avinguda del Pla del Vinyet i de l’Avinguda de Gràcia o ha canviat places d’aparcament de cotxes per places de motos per tal d’afavorir la visibilitat a les cruïlles de l’Eixample. Tot i així, continuarem treballant perquè segueixin implementant totes les propostes de millora que els hem fet.

Així doncs a partir d’ara ja podreu fer servir qualsevol dels 3 camins escolars habilitats, que en breu l’Ajuntament s’ha compromès a senyalitzar convenientment. Inclús si creieu que els vostres fills i filles encara no estan preparats per anar sols, us animem que feu servir algun dels 3 itineraris per tal de que comencin a familiaritzar-se amb ells però també perquè els infants que vagin sols tinguin més referents durant el trajecte.

A més, s’ha instal·lat una plaça d’aparcament “d’accés escolar” (al davant de la Biblioteca) i en breu se n’instal·larà una altra a la part alta del Passeig Gaudí, per tal que les famílies que actualment veniu en cotxe pugueu estacionar-hi el temps just per deixar els infants i facilitar així la rotació i desencotxament de més infants, reduint el trànsit de cotxes davant de l’escola, i amb ell, la contaminació, el risc d’accidents i els embussos al barri. A partir d’aquest punt, els infants poden acabar els seu trajecte a peu fins a l’escola pel Passeig Gaudí.

També us proposem, per aquells infants que encara no estan preparats per anar sols, d’organitzar vàries línies de Pedibús. Una línia de Pedibús és un recorregut a peu d’un grup d’infants acompanyats per un sol adult. D’aquesta manera les nenes i els nens poden començar a aprendre anar pel carrer sense els seus familiars, però d’una manera supervisada, i amb la companyia d’altres nens i nenes. La nostra proposta és que cada línia estigui autogestionada per les pròpies famílies usuàries que s’anirien tornant de manera que els pares o les mares només haurien d’acompanyar els seus fill/es i els seus companys/es un cop a la setmana (depenent de les famílies participants). Si esteu interessats a participar-hi podeu enviar un missatge a presi@ampapidenxandri.cat indicant el curs dels vostres fills/es i l’origen del vostre recorregut i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Amb el “Camí Escolar” tots hi guanyem: els infants gaudiran de la tranquil·litat d’anar en companyia d’altres companys passant una estona relaxada i enriquidora que de ben segur els farà ser més autònoms en el seu dia a dia reforçant, de retruc, la seva autoestima, i més temps per les famílies per arribar abans a les nostres obligacions diàries.

Sumeu-vos al Camí Escolar, tots hi guanyem !!

Per més informació podeu llegir l’informe que trobareu al nostre web: https://ampapidenxandri.cat/wp-content/uploads/2019/08/InformeCaminsAmbDocuments-LR.pdf

Qualsevol dubte o suggeriment ens el podeu fer arribar a presi@ampapidenxandri.cat


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*