1a Festa de la Diversitat Familiar

La ciutat de Sant Cugat del Vallès celebrarà el dissabte 16 de maig una festa lúdico-reivindicativa sobre la diversitat familiar, en el marc del Dia Internacional de les Famílies.

Durant el matí, diferents espais del centre de la ciutat acolliran activitats en paral·lel (espectacles, actuacions, jocs, tallers, càpsules formatives) en clau de diversitat familiar. La jornada, en la que participen més de 20 entitats i associacions, finalitzarà amb un pícnic musical amb l’actuació del grup Xiula i el seu espectacle “Donem-li una volta al cos”. Es tracta d’entitats que treballen en temes de coeducació, perspectiva de gènere, diversitat familiar, i d’inclusió.

La realitat que viuen avui dia els infants és la diversitat de famílies (monoparentals, enllaçades, LGBTI, mixtes, d’adopció o d’acollida, amb diversitat funcional, etc.), tot i això, el model que impera i que es transmet a la societat en general és exclusivament el model de família tradicional.

“Volem visibilitzar la diversitat de famílies. Creiem que és important que els infants que pertanyen a aquests nous models familiars se sentin representats proporcionant referents adequats per les noves realitats; i alhora obrir mirades a tota la ciutadania en general”, expliquen des d’Escoles Coeducatives Sant Cugat.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*