Participació al Carnaval

Com ja us vam informar aquest any participarem a la rua de Carnaval amb una comparsa relacionada amb el tema de la setamana cultural: la cuina.
La comunitat del Pi d’en Xandri serem cuineres i cuiners i per fer-ho més animat hem decidit de portar instruments de percussió relacionats amb aquest món (cassoles, olles, paelles, productes alimentaris…).
L’Agus, el mestre de música els ha ensenyat alguns ritmes i cançons i estem mirant d’organitzar una sessió d’assaig general i per acabar de preparar els instruments i disfresses aquells que no us veieu en cor de fer-les sols a casa. Segurament serà la tarda de l’1 de març (estigueu atents a més comunicacions)
Us animem doncs que ens acompanyeu el dia 3 de març per la tarda i que participeu, grans i petits, disfressant-vos de cuiners i amb el vostre estri de cuina per fer música.

Els instruments assignats per cursos són:

P3-P5 portaran maraques casolanes fetes amb ampolles d’aigua i pots de iogurt o d’altres aliments farcits d’arròs, cigrons, llenties… Podeu experimentar amb diferents grans i veure quin us agrada més. Tapeu l’obertura amb cinta adhesiva o amb la seu tap, en cas de les ampolles, per evitar que el contingut de la maraca s’escapi.

1er-4t tocaran tambors mitjans i petits o güiros fets amb cassoles, pots, paelles, tapes d’olles… i una cullera de fusta.
En aquest cas, qualsevol estri vell us anirà bé (recordeu que després ja no us servirà per cuinar). Amb una cullera de fusta ja tindreu l’instrument fet, la idea és que es vegi l’estri de cuina, ja que som cuiners!
Per fer un timbal agut podeu utilitzar una llauna de llet en pols d’un pam de diàmetre i tapar l’obertura amb cinta adhesiva marró. Es pot fer sonar pel costat metàl·lic o pel costat de la membrana. Podeu tocar-lo amb les mans o amb baquetes (les barquetes es poden comprar o fer amb pals de fusta i posar-hi una mica de goma eva o cotó per evitar trencar la membrana).
El güiro s’ha de fer amb algun tipus de material que sigui ondulat com una llauna de conserva metàl·lica o una ampolla de plàstic d’aigua. Podeu provar els dos materials i escollir el que més ens agradi. L’objecte que feu servir per rascar també influeix molt en el so. Podeu provar amb un pal de fusta (bastonets xinesos) o una forquilla.

5è-6è seran la base greu de la nostra comparsa amb palanganes i bidons.
Agafeu un bidó d’aigua, una palangana o un pot de pintura buit, els més grans que trobeu i, a ser possible, amb la seva tapa. Si no teniu la tapa corresponent podeu fer la membrana amb cinta adhesiva marró o cinta americana creuant d’un costat a l’altre del pot. En necessitareu molta!
Poseu-li una corretja de bossa d’esport o motxilla per penjar-vos l’instrument. També podeu fer dos forats a cada costat de la palangana, passar les brides i passar-les pel cinturó dels pantalons (així no cal penjar-se l’instrument al coll). Penseu que hauran de carregar l’instrument tota la rua. Poseu-li rodes o ajudeu-los a carregar-lo. I no oblideu de decorar-los com si fossin estris de cuina!
Per fer les maces necessitareu un pal llarg, d’uns 40 cm, i posar-li goma eva o cotó, dues fulles de paper de diari, cinta adhesiva i cola.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*