Com podem rescatar els contes clàssics?

Darrerament són vàries les famílies que s’han posat en contacte amb la Comissió Calidoscopi per compartir una preocupació comuna: Són apropiats els contes clàssics que trobem a la biblioteca del nostre centre escolar on es perpetua el sexisme i els rols masclistes?

Des de l’AFA l’hi hem donat un parell de voltes a aquest problema i entre moltes respostes, el sentit comú ens ha mostrat la que creiem més adient.

Conèixer els clàssics i les seves ensenyances és quelcom important en el creixement intel·lectual de les nostres criatures, tot i que en aquestes històries es tracta injusta i estereotipadament als personatges. Sobretot als femenins: Princeses que no poden triar amb qui casar-se; violència com a mitja de resolució de problemes; dones que només s’ocupen de la cura de casa i família… I així una història rere altra de desigualtats.

És per això que recomanem una lectura crítica i reflexiva, tant a casa com a l’escola, on els agents del canvi (Tutors, mestres, i família) acompanyin als alumnes a entendre el món i les errades que s’han comès, per no repetir-les.

Així és com des de la Comissió Calidoscopi us encoratgem a què acompanyeu a les vostres filles i fills en aquest viatge fantàstic de fer un món just i millor per totes i tots.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*