Celebrem la diversitat familiar

El dissabte 15 de maig és el Dia Internacional de les Famílies i des de  Escoles Coeducatives, us convidem a celebrar-ho amb una festa la plaça de l’Om on hi haurà contes, tallers i espectacles per a totes les famílies de Sant Cugat.

La Festa de la Diversitat Familiar té com a objectiu visibilitzar la diversitat de famílies proporcionant referents adequats a les realitats que viuen els infants on conviuen famílies monoparentals, nuclears, adoptives, d’acollida, enllaçades, refugiades, LGBTIQ, mixtes o transculturals, o amb diversitat funcional, entre altres.

La jornada inclou la “1ª Mostra Interescolar de Dibuixos Famílies Diverses”, on es recullen els dibuixos realitzats pels infants dels 12 centres públics, previ treball fet a l’aula per l’equip de mestres o temps de migdia per Paidos.

A més, hi haurà l’espectacle de titelles “Vull una família” de la mà de Laberta Delpoblet i taller de garlandes “La meva família”, juntament amb la proposta “Entaula’t”. Es tracta d’un espai de jocs clàssics adaptats en clau de diversitat familiar, jocs específics i d’elaboració pròpia fets per l’entitat santcugatenca que organitza aquesta dinàmica, Familiaritats Diverses. Les i els joves podran participar en el testatge d’un nou joc de rol sobre diversitat familiar.

Si us interessa tenir més informació sobre com parlar de diversitat familiar als vostres fills a través dels contes, us recomanem recuperar la xerrada de la psicòloga Marta Padrós. A l’enllaç també hi trobareu recomanacions de llibres i contes que ens permeten fer una aproximació d’acord amb les diferents edats dels infants a temes tan quotidians com les separacions, les famílies amb diferents orígens, etc.

Desitgem que gaudiu de la festa i que tota aquesta informació us resulti útil!

 

 


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*