Pacificació del carrer Joan Oliver

Ens fa molta il·lusió de poder-vos informar que l’Ajuntament ens ha fet saber que durant les vacances de Nadal es realitzaran les obres de pacificació del carrer Joan Oliver. L’actuació està orientada a reduir el trànsit davant de les entrades d’infantil per crear un entorn més tranquil i segur pels infants i les seves famílies.

S’invertirà la prioritat del carrer prioritzant a favor dels vianants (es prohibirà la circulació en aquell tram excepte pels veïns i veïnes per poder accedir als seus garatges), s’eliminaran les places d’estacionament i s’instal·laran bancs i jardineres per tal de garantir l’accessibilitat i millorar l’espai públic.

El projecte s’engloba dins de la iniciativa dels camins escolars i ha sigut possible gràcies al treball de la comissió de sostenibilitat.

Des de l’AFA del Pi d’en Xandri estem convençuts que les escoles són llocs plens de vida, amb un gran volum de persones que s’hi acosten cada dia, entre alumnes, docents i famílies. Per això, els seus entorns han de ser llocs segurs i saludables, amb espais d’estada i joc i també on hi hagi menys contaminació.

Al 2019 l’AFA va presentar un document a l’ajuntament que recollia un seguit de propostes per la millora de la mobilitat a l’entorn de la nostre escola. El consistori va realitzar algunes de les actuacions proposades per l’AFA (millora de passos de vianants, senyalització del camí escolar, habilitar places de petó i adéu,…).

El curs passat des de l’AFA es va fer una actualització i seguiment de les propostes que s’havien fet. El document recull un total de 11 propostes amb els següents objectius:

 • Millorar la qualitat ambiental a l’entorn de l’escola
 • Millorar el confort de l’espai públic a l’entorn de l’escola
 • Garantir l’accessibilitat (d’acord amb les normes actuals) en els itineraris d’accés al centre.
 • Millorar la seguretat viària i reduir el risc d’atropellaments a l’entorn escolar.
 • Incrementar la visualització dels entorns escolars
 • Implicació de les comunitats educatives i veïnals en la configuració de nous espais.

Podeu consultar tot el document aquí

Concretament, a la proposta #8 del document (Garantir l’accessibilitat a l’escola al carrer Joan Oliver ) es posa de manifest que el carrer Joan Oliver presenta unes voreres que no compleixen la normativa d’accessibilitat, dificultant molt els desplaçaments a peu de les famílies i del tot impracticables per a persones amb mobilitat reduïda. Tot i presentar aquesta mancança, el 70% de l’espai del carrer és pels cotxes (circulació i aparcament). Dit d’una altre manera, 23 places d’aparcament condicionen els més de 1.000 desplaçaments a peu que es fan cada dia per aquest carrer.

Un aspecte que ens preocupava molt a l’AFA són les maniobres que fan alguns vehicles per aparcar o que utilitzen aquest carrer per encotxar i desencotxar els infants. Aquestes maniobres (sovint marxa enrere amb poc espai) suposen un risc elevat d’atropellament. Hem de tenir en compte que la alguns infants d’infantil no superen el metre d’alçada, fet que dificulta la seva visibilitat des d’un retrovisor.

És per això que hem treballat amb l’ajuntament per implementar aquesta nova proposta i esperem que les famílies que aneu a l’escola amb cotxe i, fins ara, fèieu ús d’aquest tram de carrer entengueu que el canvi és a favor de la seguretat, la salut i la tranquil·litat de la comunitat.

 


Comentaris

Una resposta a «Pacificació del carrer Joan Oliver»

 1. Avatar de NEREA MUÑOZ LOPE
  NEREA MUÑOZ LOPE

  Las aceras de ambos lados de la calle Santa Teresa son inaccesibles con carros de niños. Incluso es difícil caminar con los 3 niños (en nuestros caso). Se debería sacrificar los aparcamientos de los coches para al menos ampliar la acera de un lado.
  Gracias

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*