Xerrada Els 7 principis de l’aprenentatge

El passat 20 de febrer una vintena de mares, pares i mestres vam poder treballar sobre els 7 principis de l’aprenentatge.

Inforgrafia_ Els 7 principis de l’aprenantatge

Volem agrair als assistents per participar-hi, a la Marta Simón i a la Carola pel mestratge i la coordinació.

La sessió va començar amb una breu introducció dels acompanyaments de la nostra escola.

El centre, convençut de la necessitat del canvi educatiu, s’adhereix a diferents xarxes d’acompanyament per aconseguir aquesta transformació eductiva: programa d’EN21 i a les Xarxes d’Innovació a Educació Primària (XIEP) del Departament d’Educació. Aquests acompanyaments cada escola els escull.

A més, l’Escola, amb el suport de l’AMPA, ha comptat amb una formació pel Claustre amb la Fundació Trilema per a acompanyar en aquest canvi.

A continuació vam començar vàries dinàmiques per parlar del canvi pedagògic a l’escola.

La dinàmica, va consistir en parlar, entendre i reflexionar sobre els 7 principis de l’aprenentatge. Primer es va fer el role play d’una classe clàssica, asseguts, en silenci, llegint el text en veu alta, només amb interacció de la professora.

Després ens van donar unes etiquetes per dividir-nos en 4 grups. Aquests grups representaven el grup base, d’aquí, vam formar grups d’experts que ja eren barrejats, és a dir 1 de cada grup base.

Aquí ens van donar per llegir 2 dels principis i reflexionar i aportar 3 idees pels mestres de l’Escola. Quan va acabar el temps van tornar al grup base per compartir el que havíem treballat cadascú sobre els principis. I per acabar vam fer la dinàmica de la peixera per fer comentaris i reflexions.

Molt enriquidora l’experiència.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*