Xerrada Nadia Ghulam

Us fem saber que la comissió Calidoscopi (coeducació) ha preparat, pel proper 6 de març a les 17:00, la xerrada “Ser refugiada: sobreviure” de la Nadia Ghulam, autora del llibre “El secret del meu turbant” guardonat amb el 43è Premi Prudenci Bertrana de Novel·la.

Amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba que va caure a casa seva. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i ella va prendre una decisió radical per tal de mantenir els seus pares malalts i les seves germanes petites: suplantar la identitat del seu germà, assassinat durant la guerra civil, i treballar com un noi durant 11 anys, amb por de ser descoberta, renunciant a moltes coses però gaudint al mateix temps de més llibertats que no hauria tingut com a dona. Va venir a Barcelona gràcies a una ONG que li va pagar l’operació per reconstruir-se la cara. Enyora la seva família i el seu país, però també se sent acollida, lliure i feliç a Catalunya.

Després d’haver passat per la comunitat de grans a explicar la seva història a les nenes i nens de l’escola us proposem que vingueu a sentir-la de primera mà.

No us la perdeu!

 


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*